Onze ingrediënten

Zeepatelier Uzepia rauwe natuurlijke ingrediënten
Geitenmelk in fles

Geitenmelk

als basis voor zeep

Geitenmelk is hydraterend voor de huid. Het is rijk aan vitamines ( A, D, B1, B2, B12) essentiële aminozuren tegen veroudering van de huid. De geitenmelk/boter  bevatten ook caprylzuur. Dit caprylzuur zorgt ervoor dat de dode huidcellen makkelijk loskomen en zo op een natuurlijke manier verwijderd worden.  Whey bevat negen essentiële aminozuren en is een geconcentreerde bron van proteïne. Ook voor de baby zijn er speciale zepen en crème ontwikkeld.  

De natuurlijke vetzuren in geitenmelk dragen bij aan het herstel van de huidbarrière, wat resulteert in een zachte en soepele huid. Geschikt voor alle huidtypes, biedt geitenmelk een natuurlijke en effectieve manier om de huid te verzorgen en te laten stralen.

Kokosolie

voor de huid

Onze producten omarmen de veelzijdige kracht van kokosolie, een essentieel ingrediënt voor gezichtsverzorging en zeep. Met zijn natuurlijke hydraterende eigenschappen biedt biologische kokosolie een verkwikkende ervaring, doordrenkt met de voordelen van deze exotische vrucht. Verrijkt met kokosolie, biedt onze natuurlijke zeep diepe hydratatie, voedt de huid op natuurlijke wijze en behoudt een gezonde, jeugdige uitstraling.

Vrij van schadelijke chemicaliën en zorgvuldig geselecteerd, is biologische kokosolie de ideale keuze voor alle huidtypes, waardoor een stralende huid op een natuurlijke wijze wordt bevorderd. Ervaar de weldaad van biologische kokosolie voor dagelijkse gezichtsverzorging en ontdek de natuurlijke schoonheid van een gezonde huid.

Kokosolie rauw
Shea boter

Shea-butter

voor de huid

Ontdek de weldadige voordelen van shea butter voor jouw huid in onze gezichtsverzorgingsproducten. Shea butter, ook wel bekend als sheaboter, is een natuurlijk ingrediënt dat rijk is aan voedingsstoffen en verzachtende eigenschappen. Deze natuurlijke shea butter biedt diepe hydratatie en voeding voor de huid, waardoor het een ideaal ingrediënt is voor een stralende teint.

Shea butter staat bekend om zijn natuurlijke vetten en antioxidanten, die samenwerken om de huid te voeden en te beschermen tegen uitdroging. Het is een veelzijdig ingrediënt dat geschikt is voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid. Onze gezichtsverzorgingsproducten met natuurlijke shea butter bieden een effectieve en natuurlijke manier om de huid te verzorgen en te laten stralen. Ervaar de verzachtende en voedende werking van shea butter voor een gezonde en stralende huid.

Organische Palmolie

Bij palmolie wordt vaak gedacht aan veel ontbossing, onderbetaalde werknemers en uitstoot van broeikasgassen.

Nu is palmolie juist goed voor de huid. Het bevat vitamine E en is rijk aan vetzuren, waaronder palmitinezuur, dat helpt bij het hydrateren en verzachten van de huid. Daarnaast bevat het ook beta-caroteen, een voorloper van vitamine A, en kan de huidtextuur verbeteren en de cel vernieuwing bevorderen.

Dus waarom wegblijven van palmolie als het op een organische en ethisch verantwoorde manier gebouwd kan worden?

Bij Uzepia werken we dan ook samen met Natural-Habitats, om biologische producten geteeld in een duurzame habitat te ondersteunen.

Benieuwd naar het initiatief van Natural-Habitats?

Natural Habitats samenwerking
Ricinusolie

Ricinusolie

Ricinusolie, ook wel Castorolie, hydrateert intens, bevat antibacteriële eigenschappen, stimuleert collageenproductie, vermindert acne en rimpels, en is geschikt voor gevoelige huid, waardoor het ideaal is voor effectieve gezichtsverzorging.

Olijfolie

Olijfolie

Olijfolie hydrateert diep, bevat antioxidanten en vitamine E, bevordert celregeneratie en vermindert ontstekingen, waardoor het ideaal is voor natuurlijke en effectieve gezichtsverzorging.

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie is licht, rijk aan vitamine E, werkt als natuurlijke vochtinbrenger, vermindert ontstekingen, bevordert een gezonde huidbarrière en is geschikt voor alle huidtypen, waardoor het een ideale keuze is voor gezichtsverzorging.

Scroll naar boven